Det årlige rådsmøde i Det lutherske Verdensforbund afholdes i dagene 11.-17. juni 2014 i Medan, hovedstad i det nordlige Sumatra, Indonesien. Her træffes beslutninger omkring forbundets arbejde.
Det lutherske Verdensforbund er et konfessionelt forbund af lutherske kirker, hvorfor begivenheden sættes ind i gudstjenestelig ramme. Mødet åbnedes med en gudstjeneste planlagt af værtskirkerne, og søndag under mødet er der besøg og gudstjenester i lokale menigheder.
Efter mødets åbning var der beretninger om det forgangne år fra præsidenten, generelsekretæren og kasseren, samt tanker om udviklingen i den kommende tid.
Der blev også tid til en ganske interessant drøftelse i grupper om forbundets identitet, og om hvordan man teologisk kan reflektere over det forhold, at forbundet er sammensat af uafhængige kirker som samtidig føler en stor grad af forpligtelse overfor hinanden.
Indonesien er et multikulturelt og – religiøst samfund, bestående af mange etniske grupper og sprog. Mødet inkluderede derfor en spændende session om, hvordan nogle af disse religiøse samfund, muslimske og kristne, lever sammen. Der har været og er fortsat spændinger visse steder, men i Medan har man fundet en fredelig måde at leve sammen på. Der er tillige forskellig lovgivning og regulering fra region til region.
I Indonesien er der ca. 6 mio. lutheranere fordelt på tolv forskellige kirkesamfund, der alle er medlem af Det lutherske Verdensforbund. Indonesiens grundlov anerkender seks officielle religioner, defineret som islam, protestantisme, katolicisme, hinduisme, buddhisme og konfucianisme, men anerkender at andre religioner findes i landet.
Af Thorsten Rørbæk, teologisk medarbejder i Folkekirkens mellemkirkelige Råd