Den unge stewards fornemmelser for kirkemøde

I Firenze afvikles den 7. generalforsamlingen i Leuenberg Kirkefællesskabet den 20.-26. september 2012. Folkekirkens delegation blogger fra mødet. Kirkefællesskabet af reformatoriske kirker i Europa består af ca. 100 lutherske, reformerte og metodistiske kirker foruden Valdeserkirken og De bøhmiske Brødre. Det bygger på Leuenbergkonkordien fra 1973, som lægger op til forsoning og fællesskab mellem kirker, som tidligere var adskilt.

Af Tine Gramm Petersen

Lyden af latter, stemmer der klinger på tysk, engelsk, fransk og meget andet, alt afhængigt af, hvilken retning du vender dig i. Det er, hvad jeg sidder mættet af på vores lille hostel. Ét stort smil, og fyldt til randen af vidunderlige indtryk!

Mine første, spæde økumeniske erfaringer er hermed gjort. For få dage siden ankom jeg til Firenze, som en ud af atten unge mennesker, kaldet stewards, der skal hjælpe de omkring 220 protestanter fra så godt som alle lande i Europa. Den syvende generalforsamling for Kirkefællesskabet af reformatoriske kirker i Europa skal skydes i gang.

Når man sætter unge i alderen 20 til 29 år sammen og beder dem løse diverse opgaver, kan man blive overrasket over resultatet. Forudindtagede ængstelser bliver gjort til skamme umiddelbart efter, man introducerer sig og bliver introduceret for hinanden. Fra alles side bliver man mødt af smil og imødekommenhed. Visheden om, at vi alle skal løfte i flok, bliver til et fantastisk eventyr, der hurtigt viser sig at have et fælles omdrejningspunkt: Lysten og viljen til, med stor entusiasme og ’openmindsness’, at møde hver dag og hver oplevelse, hver udfordring og hver fælles andagt, er blevet en del af arbejdsdagen.

I dagene op til generalforsamlingen har en steward hver morgen og hver aften, stået for en lille andagt, hvor der er blevet læst og mediteret over udvalgte dele af Bibelen. Tanker og følelser får frit løb, og bemærkelsesværdigt er det for mig at erfare, hvordan vore stemmer smelter sammen til én, når vi sammen beder Fader Vor, hver på vort modersmål.

Med dette i tankerne, med dagens mange oplevelser, smil og nye mennesker, går jeg lykkelig i seng! Lykkelig over at være med til noget så stort, lykkelig over at møde andre protestanter, der åbenhjertet taler om deres kirke – og glædeligt indgår i diskussion omkring forskelle og ligheder, samt løsninger af fælles problemer… Men mest af alt, lykkelig over at vide, at uanset, hvor forskellige vi end måtte være, så er vi forenet, idet vi beder Fader Vor med hver vores tunge. På hver vores måde, men alligevel forenes vores lovprisning til en, stor fælles stemme – den enhed, jeg har erfaret, er økumeni.

Tine Gramm Petersen er en ud af tre danske stewards, i øjeblikket lokaliseret i Firenze. Stewards er unge studerende, som på frivillig basis løser praktiske og logistiske opgaver i forbindelse med afvikling af generalforsamlingen.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s