Salige er I, som er fattige

Kampen for større retfærdighed var det gennemgående tema på tredjedagen af generalforsamlingen i Det lutherske Verdensforbund.

Udfordringerne er mange og store:

– Det handler om klimaforandringer og naturkatastrofer, der rammer fattige og sårbare befolkningsgrupper i udviklingslandene.

– Det handler om ca. 33 millioner HIV-smittede, som har brug for en udstrakt hånd fra kirken.

– Det handler om mere end en milliard mennesker, der sulter og har brug for mad.

– Det handler om ca. 167 millioner børn under fem år, der er undervægtige på grund af akut eller kronisk sult.

– Det handler om diskrimination og undertrykkelse af kvinder .

– Osv. osv.

Alle disse problemer kalder på akut opmærksomhed fra kirkens side. Som kristne bærer vi nemlig et særligt ansvar for social retfærdighed i verden, og evangeliet udfordrer os mange steder til at hjælpe dem, der lider nød og bliver uretfærdigt behandlet.

Vi kan derfor ikke stiltiende se til, at mere end én milliard mennesker sulter, mens vi i den vestlige del af verden fører en meget dyr livsstil. Vi kan heller ikke acceptere, at kvinder bliver undertrykt og holdt uden for indflydelse. Kirken kan heller ikke lukke øjnene for de mange HIV-smittede eller de mange andre i verden, der lider nød.

Ifølge Jesus gælder det om, at vi prioriterer medmenneskelige relationer og åndelige værdier højere end materielle. I praksis indebærer det et liv præget af afkald og offer og villighed til at sætte sine egne behov til side.

Men det er et ringe offer i kampen for at give os alle et rigere liv.

Thomas Bjerg Mikkelsen

Generalsekretær i Indre Mission

2 tanker om “Salige er I, som er fattige

 1. Martin Truelsen Petersen

  Det er ikke til at komme udenom . Jeg har også indset det ! Men det er uforståeligt , at den verdslige ideologi ikke kan indse nødens grufulde virkelighed . Der burde overhovedet ikke være problemer
  Hvis ikke alle de store ideologier gik ud på at bruge alle disse milliarder på verdensrummets udforskning ! For at finde Livets Begyndelse For når pengene blev brugt til nødlidende , så var der ingen som behøvede at lide !
  Det er sørgeligt at Satan har så stor en magt .Og også umuligt at forstå !
  Hvad gør vi som Kristne ?
  Jeg tror at vi alle må bruge Forbønnens vej ! Komme på Knæ for Den Hellige Treenige GUD ! Og dermed få velsignelse i arbejdet ,sådan at vi kan nå lidt længere i alle vores anstrengelser for at lindre de nødlidendes lidelser : Det er jo virkelig nødvendigt at bede om velsignelse af vore 5 Brød og 2 Fisk : Lad det blive en opgave for os som kender Forbønnens undergerninger .

 2. Pingback: “Luthersk” Verdensforbund (LWF) undgår teologi « Evangelisk-lutherske kommentarer

Der er lukket for kommentarer.