Dansk repræsentation i KEKs bestyrelse

Se billeder og pressemeddelelser fra generalforsamlingen på www.assembly.ceceurope.org

 

Heidi Paakjær Martinsusen skriver: 

 

Mandag var beslutningsdag på generalforsamlingen. I løbet af ugen havde arbejdsgrupper samlet op på workshops og høringer, om de emner og problemstillinger, KEK arbejder med, og som man gerne vil sætte fokus på i de kommende år. Det mundede ud i bl.a. en rapport med anbefalinger for, hvordan man griber arbejdet an de næste år, og de emner kirkerne er optaget af. Rapporten blev vedtaget af generalforsamlingen, og vil nu blive fremlagt som inspiration til den nye bestyrelse. Rapporten reflekterer bl.a. på, hvordan kirkerne ser KEK og organisationens arbejde:

          Vi ser KEK som et forum for gensidig læring og økumenisk formation, for brobygning og for en styrkelse af relationer mellem kirker og for et fælles vidne

          Vi ser KEK som et økumenisk instrument til samarbejde med og fortaler i forhold til de europæiske institutioner

          Vi ser KEK som en platform for dialog med andre kristne kirker og andre trossamfund i Europa

          Vi ser KEK som et levende fællesskab som udlever sin mangfoldighed med migranter, flygtninge og etniske minoriteter.

 

En rapport fra finanskomiteen viste, at der er behov for en saltvandsindsprøjtning til KEKs økonomi i de kommende år, og dette bliver et stort emne for den nyvalgte bestyrelse. Seks ”public statements” – eller erklæringer fra generalforsamlingen til offentligheden – blev også fremlagt og vedtaget af generalforsamlingen. Erklæringerne vil snart kunne ses online på www.assembly.ceceurope.org, og reflekterer på emnerne:

          en verden fri for atomvåben

          menneskerettigheder og religionsfrihed

          etiske principper om finansielle og økonomiske strukturer

          ansvar for skaberværket

          værdien af migranter, medmennesker og medkristne

          solidaritet med romaer i Europa

 

Tidligere på ugen havde generalforsamlingen besluttet, at nedsætte en speciel arbejdsgruppe, der de næste 4 år skal revidere KEKs vision, strukturer og vedtægter. KEK er en organisation, der er vokset med både medarbejdere og arbejdsområder over de sidste år, og flere medlemskirker føler behov for, at man ser nærmere på, om strukturerne er med til at understøtte eller faktisk modarbejde, at organisationen kan fungere på en god og effektiv måde. Mandag var der valg til denne arbejdsgruppe, og Heidi Martinussen fra den danske delegation blev valgt ind som 1 af 15 i gruppen.

Der var samtidig valg til centralkomiteen/bestyrelsen for KEK, som består af 40 personer. Det har været et puslespil for nominationskomiteen at fremlægge en afbalanceret liste til afstemning, og der har været mange diskussioner i salen om repræsentationen indenfor de forskellige regionale grupperinger nu også var fair. Fra nordisk side hvar vi været godt foreberedte og koordinerede, og vi var derfor glade for, at Mette Ladefoged fra den danske delegation valgt ind.

Fra dansk side er vi godt tilfredse med muligheden for at være repræsenteret i 2 vigtige organer for KEK de næste år.

 

Det var en festlig afslutning på en lang beslutningsdag, da den store gruppe af unge, hårdtarbejdende frivillige (stewards), der har serviceret forsamlingen over den sidste uge, stod op på scenen og sang en højst humoristisk lejlighedssang om KEK, som de danske stewards havde skrevet. Vi har haft 4 danske stewards i Lyon – og i den danske delegation var vi rigtig stolte af deres indsats!!

 

Således opløftede begav vi os endeligt til afslutningsgudstjeneste, hvor sang, musik, prædiken og bøn for hjemrejse, fremtid og den nye centralkomité sendte os på vej fra en begivenhedsrig generalforsamling.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s