50 års jubilæum og kvoter for de unge

Se billeder og live-feed fra generalforsamlingen på www.assembly.ceceurope.org

 

Johanne Langdal Kristensen, som er ungdomsdelegeret, skriver: 

 

Det er blevet søndag aften, og der er kun en enkelt dag tilbage af KEKs 13. generalforsamling. Derfor er det også på høje tid, at der kommer en lille melding fra ”ungdommen”, og den rolle vil jeg så påtage mig.

Jeg er med på generalforsamlingen for første gang, og det har taget et par dage at finde ud af, hvad der er op og ned.

Det er utrolig spændende at kunne være med. I aften har vi netop fejret KEKs 50 års jubilæum med alt, hvad der hører sig til af sang og taler og endda teater. Det var interessant at høre talerne fra ældre aktive eller tidligere aktive i KEK fortælle om deres oplevelser fra organisationens tidligere år. 

Netop med denne generalforsamlings tema: håb, var det motiverende at høre om det håb, der i sin tid var årsag til dannelsen af KEK, og ikke mindst blive mindet om, hvilke enorme forandringer, vores verdensdel har gennemgået gennem det seneste halve århundrede. Det kan betale sig at arbejde for det, man håber på, også selvom resultatet ikke er umiddelbart forestående. Det ses, når tidshorisonten får lov at være lang som den gjorde nu til aften.

I begyndelsen sagde jeg, at jeg ville påtage mig ungdommens stemme. Egentlig ville jeg helst ikke gøre det, men efter at have været her i en lille uge, er jeg begyndt at definere mig selv ud fra betragtningen: ”Den unge”. Aldrig har jeg spekuleret så meget over min alder, siden jeg blev gammel nok til at gå i byen, og det er trods alt lidt siden.

Måske er vi derhjemme ikke tilfredse med, hvordan f.eks. forholdet mellem kønnene er på arbejdsmarkedet. Her på generalforsamlingen er der kvoter. Alt skal balanceres bl.a.: konfession, region, køn og alder. Det er nødvendigt her, men bliver noget af et puslespil. For mig, der er vant til at blive vurderet på mine kvalifikationer, er det meget lidt tilfredsstillende at være ”ung kvinde”. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige, at selvom vi måske ikke er helt tilfredse med forholdende i Danmark, så skal vi være utrolig opmærksomme på konsekvenserne, inden vi indfører diverse kvoter.

I morgen er dagen, hvor der skal træffes beslutninger for KEK, så jeg må hellere stoppe her. Det er så dumt at stemme forkert, fordi man har blogget hele natten.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s