Er der håb for mellemøsten?

 

”Mit håb er et opstandelseshåb. Det falmer ikke i krisetider,” sagde biskop i den evangelisk lutherske kirke i Jordan og det hellige land, Munib A. Younan, da han torsdag talte på KEKs generalforsamling under temaet ”håb.” Biskop Younan var ikke i tvivl om perspektivet for det håb, vi som kristne kirker bærer i verden: ”Når kirken er fokuseret på Kristus, så er der håb for verden,” sagde han.

 

Biskop Younan fik stående applaus efter sin karismatiske tale om håb og specielt håb for Israel-Palestina. Den evangelisk lutherske kirke tæller blot 2% af befolkningen i Palestina, men Younan udtrykte håb for fremtiden: ”Så længe kirken arbejder mod uretfærdighed er der en fremtid for kirken i mellemøsten,” sagde han. ”Jeg opfordrer mine med-palestinensere til at se Gud i israelerne og jeg opfordrer israelerne til at se Gud i palestinenserne for at anerkende menneskeligheden i hinanden. Kun med den erkendelse kan Israel blive et land, der flyder med mælk og honning for alle.”

 

Kirken skal ikke bare forkynde håb fra prædikestolen, understregede biskoppen i sin tale: ”Kirker må være profetiske. Vi [kirken] må ikke sige at verdens problemer ikke er vores. Vi må tage prædikestolen ud til folk i krise.”

 

Om der er en løsning for Palestina, kunne Biskop Younan ikke svare på, men hans perspektiv for håb, rakte ud over den situation, som kirken og regionen står i: ”Jeg ved ikke, om der vil være en løsning for Palestina men jeg ved, at Jesus kommer. Jeg kender en opstået Herre.”

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s